HOLI THERAPY DAYS

4ήμερο σεμινάριο ψυχοθεραπείας και χαλάρωσης

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθεις ένα διαφορετικό τρόπο συνύπαρξης που μπορείς να εφαρμόσεις και στην προσωπική σου ζωή…

Έλα να δεις τι τρέχει με τη ζωή σου, με τις σχέσεις σου, με τις επιλογές σου..

Ενα 4ήμερο που σου δίνεται η ευκαιρία να διασκεδάσεις, να γελάσεις, να κλάψεις, να σχετιστείς, να απομονωθείς, να χαλαρώσεις, να χορέψεις, να περάσεις αυτές τις ημέρες όπως εσύ θέλεις, να πάρεις τον χρόνο σου και να βρεις τις πραγματικές σου επιθυμίες.
Τα εργαστήρια ψυχοθεραπείας θα σε βοηθήσουν να εκφραστείς,
τα εργαστήρια χαλάρωσης και διαλογισμού να ηρεμήσεις και οι βραδιές διασκέδασης να γνωρίσεις ανθρώπους που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς.

Είμαστε μια ομάδα ψυχοθεραπευτών και εμψυχωτών ομάδων με το όραμα οι άνθρωποι να συμβιώνουμε αρμονικά και αυθεντικά παρά την διαφορετικότητά μας, τις συγκρούσεις των επιθυμιών μας και τη δυσκολία των ατόμων και των σχέσεων.
Προτείνουμε έναν τρόπο ζωής, συμβίωσης και ψυχοθεραπείας, όπου το άτομο σε κλίμα αποδοχής αλλά και προσωπικής επίγνωσης, έχει την ελευθερία να εκφραστεί ολικά και να αναδύσει τις πραγματικές του επιθυμίες.

Οι διοργανωτές και εμψυχωτές του σεμιναρίου βρίσκονται στη διάθεση των συμμετεχόντων για μοίρασμα και συζητήσεις.
Οι ομάδες πραγματοποιούνται βασιζόμενες στη ψυχοθεραπευτική και παιδαγωγική μέθοδο NDI, και περιλαμβάνουν σωματικές ασκήσεις, ψυχόδραμα, αυθόρμητο θέατρο, ασκήσεις χοροθεραπείας, παιχνίδια, συναισθηματική έκφραση, ασκήσεις θεραπείας μέσα από το θέατρο και ασκήσεις διαλογισμού.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ελευθερία να παρουσιάσουν το έργο τους όποιο και αν είναι αυτό, (κατασκευές, μουσική, χορός, θέατρο, δημιουργίες κτλ) είτε στις βραδιές διασκέδασης είτε στον ελεύθερο χρόνο.

ΠΑΡΟΧΕΣ-ΚΟΣΤΟΣ
4 Βιωματικές ομάδες-εργαστήρια
2 Ομάδες διαλογισμού-οραματισμού-χαλάρωσης
Εργαστήριο δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους
Wellcome drink
3 Διανυκτερεύσεις (τρίκλινο)
Πρωινό-Coffe Break-Βραδυνό
Βραδυά χορού
Surprise gift
Βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον το επιθυμείτε

Συνολικό κόστος: 260€/άτομο
230€/άτομο για άνεργους-φοιτητές

Υπάρχει η δυνατότητα και για διαμονή σε 2κλινο με μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση καθώς και η διαμονή σε σκηνή με χαμηλότερο κόστος κατόπιν συνεννόησης.

Πληροφορίες για τη διαμονή και δηλώσεις συμμετοχής:
6975982951 Πετρίδου Αννη
(Ωρες επικοινωνίας: 15:00-22:00)

Πληροφορίες για την ψυχοθεραπευτική μέθοδο και τη διεξαγωγή των ομάδων:
6944455509 Λεβεντοπούλου Νίκη

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

(Οι συμμετέχοντες ΔΕΝ απαιτείται να έχουν κάνει ψυχοθεραπεία ατομική ή ομαδική)

ΟΜΑΔΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ:
Η έννοια της μάσκας σε αυτή την ομάδα έχει διπλή χρήση. Η πρώτη αναφέρεται στα προσωπεία που παρουσιάζουμε στους άλλους ανθρώπους ή ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό και η δεύτερη στην μάσκα ως αντικείμενο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε αυτό το εργαστήριο.
Ο κάθε συμμετέχων θα ζωγραφίσει τη δική του μάσκα με υλικά που του παρέχονται και θα αφεθεί με την εμψύχωση των θεραπευτών στο ταξίδι του περάσματος από τον κοινωνικό εαυτό στον πραγματικό.
Στη διάρκεια της ζωής μας για να επιβιώσουμε συναισθηματικά, αναπτύσσουμε έναν εαυτό που να είναι αποδεκτός, αγαπητός και επιθυμητός από τους σημαντικούς άλλους, αρχικά, και από τους υπόλοιπους ανθρώπους αργότερα. Αυτός ο εαυτός, μας προστατεύει από το να βιώσουμε απόρριψη, πόνο και άλλα αρνητικά συναισθήματα … που όμως, τελικά..δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Κρύβουμε τον πραγματικό εαυτό πίσω από ρόλους, θέσεις, πρέπει, μοδάτα ρούχα και μακιγιάζ, επιφανειακές συναναστροφές και κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφοράς για την εικόνα μας και το φαίνεσθαι. Περιφερόμαστε με τις μάσκες μας, συναντιόμαστε μεταξύ μας και κανένας δεν γνωρίζει πραγματικά κανέναν.
Η μάσκα κάτι κρύβει και ταυτόχρονα αποκαλύπτει σημαντικές πτυχές του εαυτού.
Φορώντας την μάσκα που θα φτιάξουμε σε αυτή την ομάδα υποδυόμαστε κάποιον άλλον και αυτό μας δίνει περισσότερη ελευθερία στην έκφραση…και ακριβώς αυτή η ελευθερία είναι που αποκαλύπτει τελικά βαθύτερες, ακόμα και ασυνείδητες πλευρές του εαυτού..
Και τι γίνεται όταν πέφτουν οι μάσκες;;;
Θα το ανακαλύψετε σε αυτή την ομάδα..

ΟΜΑΔΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ» ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ:
Στην ομάδα αυτή επιχειρείτε μια σταδιακή αλλαγή στην σχέση του ατόμου με τα συναισθήματα του, μέσα από τον κύκλο της αναγνώρισης, επίγνωσης και τελικά της έκφρασης των συναισθημάτων.
Ο θυμός, το παράπονο, η ζήλεια, η θλίψη, η απογοήτευση, η αηδία, η ενοχή, ο φόβος και άλλα συναισθήματα όσο παραμένουν μη αναγνωρισμένα, ανέκφραστα και καταπιεσμένα βρίσκουν άλλες οδούς ανάδυσής τους συνήθως καταστροφικές. Για παράδειγμα ο θυμός μπορεί να μετατραπεί σε αυτοκαταστροφικές πράξεις, το παράπονο σε θυματοποίηση, η ζήλεια σε εκδικητικότητα, η θλίψη σε παραίτηση και πολλά άλλα παρόμοια. Πίσω από κάθε συμπεριφορά κρύβεται ένα συναίσθημα που την προκαλεί. Αυτά τα συναισθήματα όσο και αν προσπαθούμε να τα απωθήσουμε δεν πεθαίνουν.
Ο κάθε συμμετέχων θα αναγνωρίσει ποια συναισθήματα είναι κυρίαρχα στο σήμερα πίσω από τον τρόπο που ζει, αντιμετωπίζει τα πράγματα και συμπεριφέρεται στην καθημερινότητα και θα αποκτήσει την επίγνωσή τους. Παράλληλα θα αναζητηθεί η πηγή των συναισθημάτων από το παρελθόν, δίνοντας έτσι την δυνατότητα να δουλευτούν πιθανές τραυματικές ή άλλες εμπειρίες οι οποίες εμποδίζουν τον δρόμο του ατόμου προς τον αυθεντικό εαυτό. Το παρελθόν έχει μεγάλη σημασία μόνο από την σκοπιά του παρόντος, δηλαδή από το πώς νιώθει στο σήμερα το άτομο για το παρελθόν.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτή την ομάδα είναι αυτόματη γραφή, ψυχόδραμα, άδεια καρέκλα, σωματικές ασκήσεις και αναπαράσταση συναισθημάτων. Η άσκηση προτείνεται από τους εμψυχωτές της ομάδας ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των μελών, με σκοπό την συνειδητοποίηση, την εμβάθυνση, την αναβίωση εμπειριών και την ολική έκφραση του ατόμου ώστε κάθε συναίσθημα ή εμπειρία να μετακινηθεί προς μια νέα κατεύθυνση για το άτομο.

ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΧΟΡΟΣ-ΘΕΑΤΡΟ»

Θα πραγματοποιηθούν δύο ομάδες για την έκφραση μέσω της τέχνης:
α. Ομάδα Θεάτρου
β. Ομάδα Χορού
Για τη συμμετοχή σε αυτές τις ομάδες δεν απαιτείται να διαθέτουν οι συμμετέχοντες καμία απολύτως προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εμπλοκή σε σχέση με το θέατρο και τον χορό. Οι δύο ομάδες θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, οπότε υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε ένα μόνο από τα δύο εργαστήρια.
Ο θεραπευτής προτείνει ασκήσεις εμπνευσμένες από το θέατρο και τον χορό αντίστοιχα με σκοπό να αναδυθούν συναισθήματα και να βιωθούν πρωτόγνωρες εμπειρίες με ένα τρόπο διασκεδαστικό και μέσα σε ένα κλίμα ελευθερίας και αφήματος. Θα έρθουν σε επίγνωση αλήθειες που δια μέσου του λόγου ή της σκέψης είναι αδύνατο να αναγνωριστούν.
Τα συναισθήματα βρίσκονται στα κύτταρα του σώματος. Το σώμα θυμάται αυτά που η μνήμη απωθεί, και η έκφραση μέσω του σώματος αναδύει με ένα προβολικό τρόπο βαθιές πτυχές του εαυτού.
Οι ομάδες θα μπορούν να παρουσιάσουν με τη βοήθεια του εμψυχωτή της ή μία στην άλλη στην άλλη κατά τη διάρκεια του βραδινού γεύματος/γιορτής αυτό που βιώθηκε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΩΙΝΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ – ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ
Ζώντας σε μία εποχή που όλα και όλοι τρέχουν γρήγορα το άγχος κυριαρχεί, μας αποπροσανατολίζει και θεωρούμε πολυτέλεια ή χαμένο χρόνο να αφιερώσουμε έστω και λίγη ώρα στην προσωπική μας χαλάρωση, στον στοχασμό ή στο να ονειρευτούμε και να οραματιστούμε. Τα προβλήματα που έχουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας είναι πολλά και νομίζουμε πώς μπορούν να επιλυθούν μόνο εάν «τρέχουμε». Και όμως συχνά οι λύσεις αναδύονται όταν παίρνουμε απόσταση από τη κατάσταση και καταλαγιάζουν τα συναισθήματα που προκαλούν σύγχυση και πανικό.
Μέσα από αυτά τα 2 εργαστήρια δεν θα βρείτε μια μαγική λύση στα προβλήματα και τις δυσκολίες σας, όμως, θα μάθετε ένα νέο τρόπο προσέγγισης των θεμάτων που καθημερινά σας απασχολούν.
Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σας διασφαλίσει ότι δεν θα σας συμβεί κάτι δύσκολο ή κακό, όσο και αν προσπαθείτε να ελέγξετε το μέλλον και να αποφύγετε καταστάσεις. Το άγχος και οι φόβοι οδηγούν σε λάθος επιλογές και αποφάσεις και τελικά οι φόβοι πολύ συχνά αυτοεκπληρώνονται. Αυτό που σίγουρα έχετε την επιλογή και την ελευθερία να κάνετε είναι να αναγνωρίζετε και να βιώνετε όλα τα συναισθήματα που σας προκαλεί μία κατάσταση όσο οδυνηρά και αν είναι αυτά και έπειτα να υιοθετείτε και να επιλέγετε τον τρόπο με τον οποίο θα σταθείτε απέναντι σε αυτό το γεγονός, σε συνέπεια με τον εαυτό σας.

 

ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ:

 

Στην ομάδα αυτή δουλεύεται ιο θέμα επιλογής των συμμετεχόντων. Οι οδηγίες για την επιλογή του θέματος θα δοθούν από τους συντονιστές του σεμιναρίου τις προηγούμενες ημέρες. Οι επιθυμίες των συμμετεχόντων είναι πολύ σημαντικές για τους εμψυχωτές του σεμιναρίου και δίνεται η ελευθερία και ο χώρος να αυτοοριστούν.
Στο κλείσιμο της τελευταίας αυτής ομάδα ερχόμαστε σε επαφή με τις αλλαγές που παρατηρούμε στον εαυτό μας έπειτα από την εμπειρία αυτού του τετραημέρου και παρατηρούμε το πώς η πραγματική σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους είναι προϊόν αυθεντικής έκφρασης, αποδοχής και ελευθερίας.

 

 

 

 

Η μέθοδος NDI:
Η NDI ( Μη κατευθυντική- Παρεμβατικότητα) είναι μέθοδος Ψυχοθεραπείας και εμψύχωσης ομάδων, που βρίσκει εφαρμογή στην παιδαγωγική, την ψυχοθεραπεία και σε όλα τα επαγγέλματα που εμπλέκονται ομάδες ανθρώπων!! Επιπλέον, αποτελεί μια πρόταση τρόπου ζωής, καθώς ο εμπνευστής της μεθόδου ο Michel Lobrot, πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να λειτουργήσουν σε ομάδες, όταν δεν υπάρχει κανένας καταναγκασμός και κατευθυντικότητα. Αντίθετα, είναι απαραίτητο να εκφράζονται όλες οι επιθυμίες και τα συναισθήματα, μέσα σε ένα πλαίσιο αποδοχής και ελευθερίας με όρια και σεβασμό μεταξύ των μελών. Ακόμα και η σύγκρουση μπορεί να είναι εποικοδομητική, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει αυθεντικότητα στην έκφραση.

Στο 4ήμερο αυτό δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσει κάποιος αυτή τη μέθοδο και να την προσαρμόσει, τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική του ζωή!

H NDI  είναι μία καινοτόμος Ψυχοθεραπευτική και Παιδαγωγική Μέθοδος. Η NDΙ εφαρμόζεται στην Ψυχοθεραπεία, ατομική-ομαδική-οικογενειακή-ζέυγους, στη Συμβουλευτική, στην Εμψύχωση Ομάδων, σε Κοινωνικές και Επαγγελματικές Ομάδες και στην Εκπαίδευση. Κάθε άνθρωπος που συντονίζει ομάδες, δρα συμβουλευτικά, διδάσκει, ασχολείται με τις τέχνες και τα εργαστήρια τεχνών, και ασχολείται με τον άνθρωπο που μπορεί εάν εκπαιδευτεί στην NDI να εισαγάγει ένα διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Ένα τρόπο όπου ο κάθε συμμετέχων είναι ανοιχτός στη μάθηση και σε αυτό που συμβαίνει κάθε φορά, καθώς δημιουργείται ένα κλίμα ανοίγματος στην επικοινωνία και στο άκουσμα της επιθυμίας.

H NDI δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον Michel Lobrot, γάλλο καθηγητή, ψυχοθεραπευτή, ψυχοκοικοινωνιολόγο και συγγραφέα. Οι ρίζες του έργου του βρίσκονται στον Υπαρξισμό, την Φαινομενολογία και την Ροτζεριανή προσέγγιση. Ο Michel εισήγαγε της έννοιες της παρέμβασης, της επιθυμίας και της επιρροής αρνούμενος την μέχρι τότε αποστασιοποιημένη στάση του εμψυχωτή-θεραπευτή-δασκάλου. Οι τρεις αυτές έννοιες συνδεόμενες στενά μεταξύ τους και πάντα σε κλίμα αποδοχής, ενσυναίσθησης, ενεργητικής ακρόασης και συνοδείας δημιουργούν την απαραίτητη συνθήκη ώστε το άτομο ή ομάδα να εκφραστούν ολικά.

Η μη επιρροή του θεραπευτή-εμψυχωτή είναι μια ψευδαίσθηση, καθώς και μόνο η φυσική του παρουσία επηρεάζει το άτομο ή την ομάδα. Το μόνο από το οποίο χρειάζεται να γίνει διαχωρισμός είναι η επιβολή. Ο εμψυχωτής δεν επιβάλλεται, ούτε παρουσιάζεται σαν αυθεντία που δίνει ερμηνείες ή έτοιμες απαντήσεις. Όμως, παρεμβαίνει κάνοντας προτάσεις βιωματικών ασκήσεων ή αναλύσεων με σκοπό την εμβάθυνση σε ένα βίωμα ή μια τραυματική εμπειρία και τον εμπλουτισμό τους, την επίγνωση και την συνειδητοποίηση, τη νέα προοπτική και την αλλαγή των μοτίβων. Οι προτάσεις αυτές γίνονται πάντα με γνώμονα τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ατόμων. Οι προτάσεις αυτές είναι εμπνευσμένες από πολλές γνωστές τεχνικές ψυχοθεραπείας. Οι ασκήσεις αντλούνται από το Ψυχόδραμα, την Gestalt, το αυθόρμητο θέατρο, τη χοροθεραπεία, τις σωματικές προσεγγίσεις, τη θεραπεία μέσω τεχνών, τη βιοενέργεια, το rebirth κα.

Ουσιαστικά ο εμψυχωτής είναι ολοκληρωτικά παρόν και διαθέσιμος ώστε να ενεργοποιήσει οποιαδήποτε γνώση και εμπειρία του στη διάθεση του ατόμου που συνοδεύει στην προσωπική του ανάπτυξη. Η μέθοδος NDI αναζητά τρόπους και καταστάσεις δημιουργίας θετικών εμπειριών που εμπλουτίζουν τις πηγές του ατόμου και συγχρόνως διευκολύνουν την ανάδυση επιθυμιών για μάθηση, επικοινωνία, δημιουργικότητα και ολοκλήρωση.

Κάθε συνάντηση με ένα άτομο ή μια ομάδα δεν είναι ποτέ ίδια για τον εμψυχωτή-θεραπευτή της NDI. Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη ανάλογα με τις επιθυμίες, τις ανάγκες, το αίτημα, τη διαταραχή και τον τρόπο που ο καθένας μπορεί να μάθει

 

__________________________________________________________

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *