Η ατομική θεραπεία εφαρμόζεται σε ενήλικους και εφήβους.

Για το time for therapy η ατομική θεραπεία είναι μια σχέση. Μια σχέση που το σημαντικότερο μέσα σε αυτήν είναι η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Ο θεραπευτής του time for therapy έχει γνώση και εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο NDI (παρεμβαίνουσα μη-κατευθυντικότητα), καθώς και σε τεχνικές από άλλα θεραπευτικά μοντέλα όπως Gestalt, Ψυχοδυναμική και CBT. Οι ψυχοθεραπευτικές τεχνικές εφαρμόζονται ΠΑΝΤΑ με γνώμονα την προσωπικότητα, τη δυσκολία και τις επιθυμίες του κάθε ατόμου. Μέσα από μια σχέση συνοδείας, ελευθερίας και εμπιστοσύνης, θα δεις ότι η θεραπεία δεν είναι θεραπεία.

Είναι ο τρόπος για να δεις πώς έφτασες ως εδώ και πώς οι προηγούμενές σου εμπειρίες έχουν καθορίσει τον τρόπο που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι. Δεν έχεις την ευθύνη για όσα σου έχουν μάθει όμως μαζί θα βρούμε πώς μπορείς στο σήμερα να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου και οι επιλογές να είναι προϊόν των δικών σου επιθυμιών. Ίσως τα συμπτώματά σου είναι κατάθλιψης ή κρίσης πανικού ή κάποιας άλλης “διαταραχής”, όμως για το time for therapy δεν είναι συμπτώματα αλλά η ευκαιρία να δούμε μαζί τι θέλουν να σου πουν αυτά που νιώθεις. Ο εαυτός σου σε ειδοποιεί ότι χρειάζεται να ενδοσκοπήσεις και να δεις πίσω από αυτά.

Το άγχος, τα νεύρα, οι συγκρούσεις στις σχέσεις, η εμμονή με το καθημερινό πρόγραμμα ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια κατάσταση της καθημερινότητας μαρτυρούν, τα εμπόδια που έχεις μέσα σου από αυτά που έμαθες. Δώσε αξία και σημασία σε συμπεριφορές που καθημερινά κλέβουν την ευτυχία σου. Η ικανοποίηση έρχεται από μέσα μας. Ούτε από τους άλλους ούτε από τα πράγματα που έχουμε. Μαζί θα μάθουμε την ευτυχία και την ηρεμία που έχει η αλήθεια μας. Να την αναγνωρίζουμε, να την αποδεχόμαστε, να την αγκαλιάζουμε και να την εκφράζουμε. Συναισθήματα όπως ο θυμός, η θλίψη, η απογοήτευση, ο φόβος, η ζήλεια , όταν αναγνωρίζονται και εκφράζονται, αποφορτίζουν τον ψυχισμό και δημιουργείται χώρος για συναισθήματα ικανοποίησης, πληρότητας και ηρεμίας.