Στο time for therapy πραγματοποιούνται ομάδες ενηλίκων, εφήβων, ζευγαριών και γονέων.
Πριν όμως πούμε τι είναι η ομαδική θεραπεία, ας δούμε τι συμβαίνει στις ομάδες εκτός θεραπείας.

Πώς νιώθουμε όταν βρισκόμαστε με μια ομάδα ανθρώπων στη εργασία μας, στην οικογένειά μας ,στις παρέες μας, στις δραστηριότητές μας ; Είναι φορές που δεν είμαστε ο εαυτός μας και δεν δείχνουμε αυτό που αισθανόμαστε, είτε γιατί φοβόμαστε είτε γιατί πιστεύουμε ότι δεν μας το “επιτρέπει” η ομάδα. Στην πρώτη περίπτωση, ο φόβος είναι μήπως μας κρίνουν, μας κοροϊδέψουν, μας απορρίψουν, μήπως συγκρουστούμε, γίνουμε “βάρος” ή στεναχωρήσουμε κάποιον. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν διεκδικούμε το δικαίωμά μας να ακουστούμε ή δεν βάζουμε όρια στους άλλους. Σε κάθε περίπτωση φοράμε τη μάσκα μας και συσσωρεύουμε συναισθήματα που όταν δεν εκφράζονται, δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητά μας όπως άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη κ.α.

Από την άλλη μεριά, η θεραπευτική ομάδα, είναι το ακριβώς αντίθετο! Δημιουργούμε το κλίμα της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης, του σεβασμού και της αποδοχής στο οποίο είμαστε ελεύθεροι να εκφραστούμε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τα συναισθήματά μας. Αλλά ακόμα και όταν δεν εκφραζόμαστε εμείς οι ίδιοι, μέσα από τα βιώματα των άλλων κατανοούμε τον εαυτό μας μέσω της ταύτισης, του καθρεφτίσματος και της ενσυναίσθησης. Οι ομάδες του time for therapy, είναι ομάδες όπου οι επιθυμίες των συμμετεχόντων ακούγονται. Ο εμψυχωτής κάνει προτάσεις βιωματικών ασκήσεων για να γίνει η εμβάθυνση στο βίωμα ή για να αναβιωθεί μια εμπειρία με ένα νέο τρόπο και οι προτάσεις πραγματοποιούνται με τη συναίνεση των μελών.

Μέσα λοιπόν από μια τέτοια ομάδα μαθαίνουμε να σχετιζόμαστε με γνώμονα τον σεβασμό, την αυθεντικότητα και την αποδοχή, ενισχύουμε την αυτογνωσία μας, την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό. Μαθαίνουμε να βάζουμε όρια και γινόμαστε οι ίδιοι, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο.

Στις θεραπευτικές ομάδες εφαρμόζονται η μέθοδος NDI, ψυχόδραμα, τεχνικές Gestalt, ασκήσεις επικοινωνίας, σωματικές ασκήσεις και χορός.

Όποιος επιθυμεί να ενταχθεί σε ομάδα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε θεματικές ομάδες (π.χ. Κρίσεις πανικού, Φοβίες, Κατάθλιψη κ.τ.λ.), προσωπικής ανάπτυξης ή ό,τι άλλο διατίθεται τη δεδομένη χρονική περίοδο.