Για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές αυτή τη στιγμή ίσως έχεις ξεχάσει το πρώτο άγγιγμα, το πρώτο φιλί, το αίσθημα οικειότητας και την επικοινωνία στην ερωτική επαφή καθώς και την επιθυμία να περνάς χρόνο μαζί με τον σύντροφό σου. Νιώθεις ότι τίποτα πια δεν είναι ίδιο στην σχέση σου, ότι ο σύντροφός σου έχει αλλάξει και η συνύπαρξή σου μαζί του μοιάζει περισσότερο με συμβιβασμό παρά με αμοιβαία επιλογή για μια κοινή ζωή. Αυτά που κάποτε σας ένωναν, φαίνεται πως τώρα σας χωρίζουν και παρότι υπάρχουν συναισθήματα αγάπης σκέφτεσαι πως ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος. Είναι όμως πράγματι έτσι;

Το μόνο σίγουρο είναι πως η σχέση σας νοσεί και χρειάζεται θεραπεία.

Στο Time for Therapy νιώθουμε πως η σχέση είναι σαν το τάνγκο που χορεύεται από δύο και πως η τάση για αυτογνωσία είναι σύμφυτη με την επιθυμία για ουσιαστική συνύπαρξη.

Η σχέση θεραπεύεται όταν και οι δύο σύντροφοι γνωρίζουν και επικοινωνούν τα πραγματικά τους συναισθήματα χωρίς τον φόβο της σύγκρουσης, της απόρριψης και της ματαίωσης.

Μαθαίνουν να αφήνονται με εμπιστοσύνη στα χέρια του συντρόφου τους, εκφράζοντας παράλληλα τον πραγματικό τους εαυτό. Αναγνωρίζουν πως τόσο οι ίδιοι όσο και οι σύντροφοί τους δεν είναι τέλειοι αλλά μοναδικοί άνθρωποι που έχουν την ανάγκη να γίνουν αποδεκτοί και να αγαπηθούν.

Και όπως μας λέει ο Χόρχε Μπουκάι στο βιβλίο να βλέπεις στον έρωτα:

Αν οι λέξεις είχαν σώμα και χόρευαν Tango…

H αγκαλιά είναι στήριγμα κι όχι πίεση
Το λάθος είναι δυνατότητα
Αν δεν δώσεις εσύ χώρο στον άλλον, θα τον πάρει μόνος του
Η συνάντηση, η επαφή είναι διάλογος κι όχι καταναγκασμός
Η αγκαλιά είναι για να δίνεις χώρο στον άλλον κι όχι για να παγιδεύεις
Η σχέση είναι διάλογος, διάλογος, διάλογος

Η θεραπεία ζεύγους του Time for Therapy εφαρμόζεται με τεχνικές NDI & EFT( Emotional Focused Therapy)