Η δύναμη της λέξης ΚΑΙ

Υπάρχει κάποιο συναίσθημα στην ηρεμία;” Η λέξη «συναίσθημα», υποδηλώνει την περιγραφή της ενέργειας. Όταν δεν υπάρχει περιγραφή το συναίσθημα είναι ενέργεια. Η ενέργεια είναι κίνηση χωρίς περιγραφή – κίνηση και ηρεμία την ίδια στιγμή.

Και πάλι, η επιθετικότητα (επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω) είναι ένα σύμπτωμα φόβου, ο φόβος είναι ένα σύμπτωμα θλίψης, η θλίψη είναι η κίνηση προς την ακινησία και από εκεί προς την αγάπη.

Μεταξύ επιθετικότητας και αγάπης η μόνη διαφορά είναι η περιγραφή. Όταν περιγράφω, κατευθύνω ενέργεια προς κάτι και η περιγραφή σταματά να ρέει πίσω στη ρίζα της. Η επιθετικότητα ψύχεται και παραμένει επιθετικότητα, αλλά η αίσθηση της ενέργειας, εάν της επιτραπεί να ρέει πίσω στη ρίζα της, είναι αγάπη.

Το ίδιο συμβαίνει με το φόβο. Χωρίς περιγραφή η ενέργεια φυσικά θα ρέει πίσω στη ρίζα της και γίνεται αγάπη. Η θλίψη χωρίς περιγραφή θα επιστρέψει φυσικά σε αγάπη. Η επιθετικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως επιθετικότητα μόνο επειδή η ενέργεια της λεγόμενης επιθετικότητας βγαίνει από την αγάπη.

Το κόκκινο χρώμα προέρχεται και βγαίνει από δόνηση και χωρίς περιγραφή, είναι μια δόνηση που ρέει πίσω στην ρίζα της. Το χρώμα αλλάζει λιγάκι συνεχώς και η ενέργεια που γίνεται αντιληπτή μέσα από την περιγραφή σας θα μετακινηθεί από κόκκινο σε πορτοκαλί, λίγο περισσότερο σε μπλε, πράσινο, κίτρινο και λευκό.

Έχοντας μια ακτινοβολία λευκού σημαίνει ότι όλες οι δονήσεις ρέουν αρμονικά αντί να αναλύονται ξεχωριστά σε κόκκινο, μπλε, κίτρινο και πράσινο. Είναι το ίδιο με την ενέργεια των συναισθημάτων.

Ένα συναίσθημα συνεπάγεται μια περιγραφή, όπως μια φωτογραφία της στιγμής αυτής της ενέργειας, αλλά η ρίζα της είναι η αγάπη.

Αφήστε το να είναι εκεί και αυτό θα ρέει πίσω. Η σκέψη και τα συναισθήματα δίπλα στη γνώση και τη φαντασία δεν έχουν αξία. Σε αυτόν τον κόσμο της πραγματικότητας ,του τρόπου που τα πράγματα είναι , η αλλιώς στο Buddha’s tathata , δεν υπάρχει ένας εαυτός και ένας άλλος εαυτός. Υπάρχει μόνο ο εαυτός και κάτι διαφορετικό.

Η δυαδικότητα αναλύεται μέσω μίας μόνο λέξης, της λέξης ΚΑΙ. Είναι αυτό το μυστικό της σχέσης; Μια απλή λέξη!

 

Manuel Schoch Θεραπευτής Time Therapy

Μετάφραση:Νίκη Παπαγιάννη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *